Președintele Klaus Iohannis a publicat joi, un mesaj cu ocazia Zilei Educației. Fost profesor de fizică în Sibiu, șeful statului a ținut să le transmită un mesaj de la mulți ani, foștilor colegi de breaslă, pentru că aleg să investească în dezvoltarea tinerei generații.
Klaus Iohannis a marcat cum se cuvine Ziua Educației, cum altfel, decât printr-un mesaj postat pe pagina s-a de socializare, prin care transmite dascălilor un mesaj de apreciere pentru efortul depus în educarea tinerilor.
Astăzi, de Ziua Mondială a Educației, îi sărbătorim pe cei care, cu bucurie și dăruire, se dedică nobilei misiuni de a transmite tinerelor generații pasiunea de a învăța. Mentori, modele de urmat și de multe ori chiar prieteni, profesorii sunt cei care le insuflă încredere copiilor și îi ajută să deschidă porți către cunoaștere, a punctat Klaus Iohannis.
De asemenea, șeful statului a ținut să remarce momentul oportun de reflexie în ceea ce privește conștientizarea la nivelul societății a importanței educației în dezvoltarea individuală și umană.
„Este, așadar, cel mai potrivit prilej pentru a reflecta cu toții la valoarea inestimabilă a educației în dezvoltarea individului, în formarea conștiinței și în modelarea societății noastre. Rolul profesiei didactice în construcția unei națiuni puternice este unul esențial, iar investiția în cunoaștere rămâne singura opțiune pentru un viitor mai bun. La mulți ani tuturor celor implicați în procesul educațional”, le-a transmis Klaus Iohannis, tuturor dascălilor din România și nu numai.
Pe 15 februarie 2016, Klaus Iohannis, proaspăt ales președinte al României, lansa oficial prima etapă a proiectului de țară, intitulat „România Educată” – Dezbaterea Națională pentru Educație și Cercetare. Șeful statului avansa atunci și un termen ambițios pentru startul reformei în educație, respectiv anul 2018. Până la urmă, legile educației au fost promulgate de președintele Iohannis pe 4 iulie 2023, la o distanță de 5 ani față de termenul promis inițial de șeful statului.
Ajunși în 2023, România Educată nu este pe departe un succes așa cum s-a dorit să fie. Problema drogurilor în școli – discuție ce va avea loc în CSAT de pe 12 octombrie – dar și lipsa dotărilor și aparaturilor din unitățile școlare din mediul rural, încă mai condamnă mulți tineri din România la un act educațional precar, cu multe neajunsuri, comparat la nivelul practicat de țările vestice.
CITIȚI ȘI: